Måndag -Kladdkaksmuffins

Hade som plan att baka kladdkaksmuffins om jag kände mig piggare - men det blir nog först i morgon den planen blir av, Hade tänkte baka lite olika sorters mjuka kakor i veckan då både våran frys och vårt skafferi gapar tomt på fikabröd, då  man nu före/efter jul och nyårs dagarna. haft så mycket trevligt besök av kompisar som antingen kommit förbi på en fika eller som varit här även till middag. :-)

Men det är roligt, för tycker om att baka och att bjuda hem folk. Så är då extra kul då något tar slut och det finns plats i fryset för att baka något nytt :-)

Men tänkte att jag skull dela med mig av receptet på Kladkaksmuffinsen jag ska baka då jag känner mig lite piggare igen.


Ingredienser

 2 st  ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
 50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering

1 sats blir 16 stycken muffins.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

Lycka till!
Hoppas det smakar.


Kommentarer
Postat av: Anna

Så smaskiga dom såg ut!

2009-01-05 @ 21:41:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0