My Diamond Hammer


Kom på att jag har ju inte visat min nya hammare jag inhandlat för någon vecka sedan. Vad kunde ha passat bättre till min smyckestillverkning än en gnistrande hammare?


Forts.. öregrunds bilder

På lördagen i Öregrund var vädret ännu bättre än dagen innan, och tillbringade dagen på klipporna. Där vi hade den bästa utsikten för att se självaste Roslagsloppet. Före detta hann vi självklart med någon timma vid bryggan vid vårat hus, samt att vi tog oss ett svalkande dopp!Sedan begav vi oss mot en mysig uteservering där vi satt och inväntade besked från övriga gänget.
Tills det var dags och bege sig till prisutdelning och sedan en sen middag.
Även där ifrån har jag massor med bilder. Men då bloggen skulle överösas med bilder, så väljer jag att inte lägga upp dessa.


Bättre sent än aldrig = Fler bilder från Öregrund

Som dom flesta av mina besökare vet så var jag under min semester som var i juni/juli mest ute på resande fot på olika marknader/mässor och var jag inte det så var det i stugan jag vistades mestadels. Ni har fått se en del bilder från detta/dessa tripper.

Men jag har även gjort andra små utflykter i sommar som jag inte visat så mycket bilder i från.
Lovade ju bland annat att ni skulle få se fler bilder från min Öregrunds resa som jag gjorde i Augusti
Då jag har en hel drös med bilder därifrån, så valde jag nu bilder från mitt och Ellinors kvällsdopp.

Vi hade nämligen inte packat med oss några badkläder (förutom jag som hade med min bikiniöverdel), då ni vet ju själva hur vädret såg ut 2:a semester perioden och detta var sista veckan av denna och plötsligt så började solen gasa på. Och vi hade inte trott att vi skulle bo så bra att vi skulle kunna bada varje dag. Men den snälla "tanten" på 85 år vi hyrde rum hos lånade mig en några nummer för stor baddräkt medans Ellinor fick bada i underkläder. I vattnet var det så varmt som 26+ på kvällskvisten så vi kunde inte ha haft det härligare. Jag på väg ner i min lånade baddräkt..

Efter vårt kvällsdopp tog vi cyklarna vi hyrt, och letade rätt på en trevlig resturang.
Sedan cyklade vi runt i Öregrund och fotograferade både till höger och vänster i denna fina lilla stad.


Får se om jag uppdaterar med fler bilder från denna resa.  :-p

I morgon fyller min Farfar 85 år, så ska då dit på em uppvakta honom.
I kväll är det lugna gatan här hemma. Hoppas att ni har en trevlig Lördags kväll.


Helgen är över...

och det är åter måndag.

Tiden bara flyger förbi och man undrar hur man hinner med allt och framför allt hur man ska hinna med allt man planerar in framöver.
 Dagarna är ju så korta! När jag var "liten" så klagde jag alltid över att jag inte hade något att göra och att dagarna var så långa, och dom gånger min farmor hörde detta så så hon alltid "Vänta bara tills du blir äldre så ska du se att ju äldre du blir detso kortare blir dagen och desto snabbre kommer åren att gå. Så passa på att ta till vara på tiden nu medans du har den och klaga inte över att du inte har något att göra, för något finns det alltid att hitta på. "

Jag har inte funderat på detta så mycket förens nu, när jag insett hur rätt hon haft. För ju äldre jag blir desto snabbare går verkligen ett år. Nu är det 2 veckor kvar till oktober och jag tycker att det var nyss, jag gick och omkring i bikini i stugan på min semester. Och då var det i början på juni.
Så månaderna passerar med en swischande fart.
Så det jag vill komma fram till är att farmor du har/hade rätt i detta tiden går/passerar fortare när man blir äldre. (eller iaf får jag den känslan)

 Farmor

J*kla Skit..

Planeringen för idag var egentligen att jag mellan 9-19 skulle stå på Kvantum i Umeå och visa/sälja mina smycken. Men då jag i morse vaknade upp dyngförkylld. Så fick jag lov att avboka.

Hade även planerat in visningar för resten av veckan varav torsdag(annat ställe), och fredag(Kvantum). Och kommer då istället stå på Kvantum på tisdag den 15/9 alltså nästkommande vecka.. :-)

Men känns lite typiskt ändå, det här för nu blev min planering helt annorlunda än det fört var tänkt pga. av min förkyllning. Så har idag hällt i mig litervis med honnungsvatten för att kurrera mig. Så har ni några bra, tips på hur man snabbt, blir frisk från en från en förkyllning(annat än vila), skriv ner dom här. :-)

Torsdag

Dagarna bara springer i väg, tänk att veckan redan är halvt passerad! Och på lördag ska jag och jobba igen, håller tummarna för att det ska funka fina fisken ;-) För en fisk är vad jag börjar känna mig som efter 4 dagens simning, denna vecka.
En av badvakterna på simhallen, kom fram till mig då jag simmade och sa "Men är du här idag igen" - Ja, mig blir dom inte av med så lätt.. tihi ;-p Här ska rehabliteras, men känner ju att det ger något annars skulle jag inte vara där så ofta!


I går började jag och Isa kursen Silversmide som vi anmälde oss till för ett tag sedan. Och det var riktigt kul, det ändå tråkiga var väl att jag kände att min värk gjorde att jag inte riktigt klarade av allt jag hade velat. Men det är tur att jag har Isa till hjälp sånna gånger :-P
under gårdagen, satt Vi två och smidde(hur sjutton stavas det???), planer som vi sätter i verk redan nästa vecka och och kommer sedan fortsätta med under höstkanten. Presenterar dom under morgondagen då vår planering är klar(iaf för kommande vecka/veckor). :-) Spännande och roligt blir det för oss iaf.. Nu blir ni allt nyfikna va?

I dag tog mina föräldrar med sig hundarna ut till stugan, då dom båda var ledig från jobbet i morgon.
Så vi är hundlösa i några dagar nu, kommer kännas lite tomt här hemma.
Tänkte iaf visa lite bilder från stugan, då jag kommit på att det har ju varit riktigt dålig på.

 Köksdelen

 Matdelen i Allrummet/Matrummet/Storstugan (Kärtbarn har många namn brukar det väl sägas)Hoppas att ni alla har en fin torsdags kväll!Shopping

En dag på stan. . .
Och kunde inte låta bli att kika in på en skoaffär, höll mig först från att prova skorna men när Isa propsade på att dom där skulle du passa så bra i och sa: "Dom glittrar ju dessutom så snyggt, och tänk dom till hel svart" så kunde jag ju inte låta bli att testa. Och självklart blev jag  smått kär. (Ja, i ett par skor)
Sen kom självklart butiksägaren med ytterligare ett par som han sa var så himla fina på som jag bara måste prova, och sagt ocg gjort två par skor följde med mig hem ;-P

Jag vet jag är en Skohollic.
Här ser ni bilder på mina nyfärvärv.
 

 

Självklart var det inte bara skor som följde med mig hem.

Köpte även träningskläder, både byxor och t-shirt på stadium då jag så fort jag är smärtfri i rygg/skuldra ska komma i gång med övrig träning efter rek. från från min läkare.  (Men än så länge så funkar det utmärkt med simningen 5 dagar i veckan.) Fast lär väll kanske få sjjå mig lite innan jag får använda dom?! Men hoppas kan man ju alltid!

Sen 2 växter till ett glas rör jag har i halen. som går i höstfärger- ska ta kort på dessa då jag fått "ordning i röret" :-)

Sen köpte jag en ny hammare till smyckes tillverkningen, det blev en svart, hammare fylld med strass dit limmat på skaftet Väldigt mycket "bling bling" med andra ord. Den är dessutom lite kortare än en vanlig hammare vilket kan vara bra för mig och min rygg/skuldra tänkte jag. och även lite lättare, men om det är en för eller nackdel vet jag inte ännu...  Det kommer iaf synas vilken hammare som hör till mig! Men det vill visa sig, om den är lika bra som den andra jag.

Det var allt som följde med mig hem idag.
Nu ska jag göra någon nytta här hemma. Ha en bra kväll. Kramar
RSS 2.0