Shopping + kalas

Klev upp tidig morgon och började dagen med en lång promenad med tjejerna. Gick sedan hem till mina föräldrar för att tillsammans bege oss till stan för en kort shopping runda + present inköp innan vi skulle i väg till Farmor och Farfar, för att gratulera Farfar på sin födelsedag.

Och kom faktiskt hem med några påsar.
Började rundan med en tripp in till hemtex, där jag hittade två fina löpare i höstiga färger och mönster.
Dessa tänkte jag stryka i morgon och sedan piffa upp köksbänkarna med.



Efter hemtex begav jag mig mot Tindra, som tråkigt nog upphör. Har köpt flera toppar och koftor där och även några par skor. Och alla deras kläder och skor har en super kvalitet, så passade därför på att köpa 3 st koftor när jag var där. Hittade även 3 par skor som jag blev väldigt sugen på, men då jag lovat mig själva att inte köpa några skor i dag så kom jag även hem utan. Kände mig väldigt duktig, medans nu känenr jag bara hur fina dom skorna hade varit på mina fötter och så fint dom passar in i någon av mina sko garderober. Hmms..

Sen var det dags för att hitta en vinterjacka av kort modell, detta då jag redan har en längre modell och då jag tycker att det är mer praktiskt att ha en kortare jacka då man tränar hundarna.
Och kom faktiskt ut från Stadium med två stycken jackor av märket Everest. Varav en svart, varm och skön, som jag inte behöver vara rädd att smutsa ner, och som dessutom passar till allt. Och sen... en likadan varm och skön jacka av samma märke och modell men i en roligare färg - Ljusblå. Nackdelen med denna är då att den är desto lättare at smutsa ner. Men nu har jag ju två jackor att varava mellan så då gör det inte något. Måste erkänna att det är väldigt typiskt mig att köpa 2 av något jag gillar med i olika färg.

Den svarta modellen av jackan.

Efter shoppingen var det sedan dags att köra mot Teg, där gott sällskap och fika väntade.
Sen jag kom hem har jag bara tagit det lungt. I morgon har jag planer på att åka in till stan igen för lite söndags shopping och fika med min mamma.

Hoppas att ni alla har en fin lördagskväll!


Fina ljuslyktor och stakar

Var inne på Mia's för några dagar sedan och såg då att dom fått hem en massa nytt, sen jag var där sist.
Bla. runda ljuslyktor i glas, där glaset är som krakelerat. Har en grön och en vit sådan sen tidiagre och tycker att skenet i dom blir så fint och dessutom mysigt. Dom färger dom nu hade fått hem gick i brun/orange och mörkt röd/rosa. Väldigt höstiga och fina. Lägger in en bild från Sia där ni ser den röda modellen.



Sen så har dom även fått in fler modeller av höga ljusstakar, både i med glas eller silver fot. Skulle gärna haft några stycken på vardagsrumsbordet.



Försökte i dag få tag på en klipp tid, men fanns ingen som passade mig. Så det blir att klippa sig i morgon innan jobbet i stället. Så får se vad jag hittar på idag i stället? Kanske att jag tar en sväng förbi stan efter lång promenaden med tjejerna.

Kram 

Dumle muffins

Jobbar kväll idag, bussen till jobbet går 13.30. Och funderar på att baka innan jag ska fara.
Och det som lockar är dessa Dumle muffins... Visst ser dom smarriga ut? Skriver ned receptet här nedan så kanske någon fler kan baka och njuta av godsakerna.


Förberedelsetid:
15 min

Tillagningstid: 20 min

Färdigt på: 35 min

Ingredienser

muffinssmet (grundrecept)
100 100 g smör
2 2 st ekologiska ägg
0.5 0.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl ekologisk mjölk 3%
1 1 st citron, skalet
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt

1 1 påse Dumle


Tips

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.


- Receptet är beräknat till ca 8 stycken stora eller 12 stycken små

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

3. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Stick ner några Dumle i varje form.

4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


Väskorna är packade







Och då kan jag lova till max fyllnad! Inför morgon dagens smyckesvisning. Som jag kommer att ha i jobbets fika rum!
Har med massor av nyheter.
Ska bli kul att få höra vad folk tycker om min nya höst kollektion, med 4 olika ny typer av halsband och armband.





Kvällen har spenderats på Umeå Brukshundsklubb ute på Ön med lydnadsgänget. Oj vad duktiga ni och era hundar är på agility. :-)
Tyvärr blev det inte som jag tänkte med lokalen, men vi letar med ljus och lykta efter en ny lokal. Så vet du av en lokal någonstans runt umeå, som ett gäng ägare + hundar kan träna lydnad i 1 kväll i veckan, året ut i. Så hör gärna av dig till mig! Spelar ingen roll om det är  en fabrik, ett lager eller ett växthus, en ladgård, ett stort förråd eller en lada m.m Alla tips tar jag/vi glatt emot.
Träffarna kommer tills lokal hittas fortsätta att vara utomhus, och alla hundraser och åldrar är välkomna. 
Från och med nästa vecka hållas som studiecirkel form, i sammarbete med Studiefrämjandet.
Så vill du delta framöver, kontakta mig så skriver jag upp dig på deltagar listan!


Nä nu är det dags att försöka göra sig klar för natten, då klockan ringer 05.10 i morgon bitti *Gäsp*
Kram

Fyndat!

Sitter nu och väntar på att det ska bli dags att springa till bussen.
Och tiden tickar på i riktigt rask takt.

Hade bestämt träff Isa och Lucas vid 11.00 tiden för att skynda till Slöjdaffären som reade ut allt i butiken för 50%.
Så nu är pärl och smyckestillverknings lagret väl påfyllt med en massa roliga nyheter. Så jag bara längtar efter att få börja sätta igång och pyssla och tillverka och inspireras. *längtar*
Men har faktiskt hunnit med att göra ett nytt halsband i dag innan jag träffade I & L.
Gjorde detta två radigt med sliders i 925 silver med kristaller. Blev så snyggt! I morgon kanske jag visar det här.

Skrev i går att jag skulle visa något/några av dom tidigare tillverkade halsbanden, så lägger nu upp några bilder.
Så ser ni några av halsbanden jag satt ihop och som inom kort även ska komma in på min webshop.


    

Priset för ett halsband är 100 kr, med valfri berlock 125 kr

Ska lägga in fler bilder på halsband i andra färger eftersom.
Kram

Dålig uppdatering

... Ja det är väl det minsta man kan säga om detta glapp.

Jag vet inte hur många gånger jag suttit här ock skrivit i hop om att hinna färdigt med en inlägg, om än bara några ord. Men slutligen inse att, "Nähe, jag hann inte idag heller". Och det är trist, för jag tycker verkligen om att blogga!

Har varit så mycket runt omkring dom senaste veckorna, förutom på själva semestern då problemet med dålig blogg uppdaering beror på att vi var/är internetlösa i stugan. Men efter det är det jobb, valp, jobb, hund, jobb, jobb, sjukdom, olycka, smyckestillverkning/jobb som kretsat runt mig. Nu vill jag inte att det i era ögon ska se ut som att jag inte gjort annat än och jobba dygnet runt, för det har jag inte. Men dom timmar eller den dag man varit ledig innan nästa arbetspass börjar igen har jag ägnat åt nära och kära och till aktiviteter med hundarna. Och har förstås tillverkat mycket nytt i smyckesväg för att hinna få till en ny höst kollektion innan fler smyckesvisningar och marknader närmar sig. Men oj så roligt det är, att låta inspsirationen flöda. Nackdelen är dock alla små sår man får runt fingertopparna efter allt pysslande i några timmar i sträck.  Ska under morgon dagen fota några av kreationerna och visa upp dom här.

I dag har jag varit ledig och var på dagen ute i skogen några timmar med hundarna för en härlig långpromenad i det soliga och kyligt uppfriskande vädret. Sedan begav jag mig till stan för lite shopping och för att sedan möta upp min syster och hennes dotter. Då vi först åt middag tillsammans och sedan begav oss till filmstaden för att se Mamma Mia!
Måste hålla med er alla som tipsat om denna film. Man blev verkligen glad av den, fick stor lust att gå ut och dansa, tills jag kom ut ur biografen och kände den kalla luften, så kände jag "Äsch, drar hem och myser framför tv'n i stället, en annan dag kanske!" 
Om jag köpte något?? Jo det är såklart, vad annars om inte ett par skor. (4 paret denna månad) Ska även försöka hinna med att foto dessa, under morgon dagen och sedan lägga upp här.  Jag köpte dom iaf. på Shanta.
 
I morgon är det dock dags för jobb igen, men innan dess så ska jag och Isa ta oss en sväng förbi på Slöjd affären, då dom rear ut allt i butiken för halva priset. Så ska se om man hittar några fynd till mina kreationer.
Mina föräldrar for ut till stugan idag och tog då mina hundar med sig, då jag ska jobba hela helgen. Hade gärna farit dit jag med. Lägger in en bild på min systers barn från min semester, då även dom var ute i stugan under 2 veckor. Här  i en badring var i poolen och njuter av solen.



Nu ska jag återgå till mitt tv mys.
Ha en underbar kväll.
Kram

RSS 2.0