Ellos

Fick i förrgår hem mitt efterlängtade packet från Ellos.
Och blev mer än nöjd med mina inköp som inte  var mindre än 6 tunikor/klänningar och 5 par skor.
Det är tur att ni som läser denna blogg börjat känna mig vid det här laget och inte chockas över antalet skor som kom hem fraktade till mig så kan därför även nämna att jag denna månad köpt ytterligare 2 par skor men dessa är faktiskt för ovanlighetens skull inte ett par pumps.

Här ser ni ett par av mina ny färvärv, gillar att dom är lite guldiga.
Tyvärr är bilden vädligt liten

image264

Var även idag en snabb vända på stan och mötte där upp min syster och hennes barn.
Vi delade snabbt på oss för att jag skulel följa med min systerdotter på jakt efter skor :-P
Hittade efter mycket letande i alla Umeås sko affärer tillsist ett par som föll henne i smaken på skobutiken DNA, det är tur att hennes strl nu är den samma som min och att dom så kallade "dam skorna" kan passa även till en 9 åring.

Själv fick jag med mig hem 2 par 3/4 leggings i vitt och svart och en fin blomma och kruka till ballkongen.
 Ska försöka hinna med att ta kort på allt nytt under morgon dagen och lägga upp här.


Vill slutligen sända en Bamse Kram till min kära syster Cecilia, Frida, Sara och Isa för att ni ställt upp dag som natt dom kaotiska två dagarna som passerat, då en av våra hundar blev svårt sjuk och ni fanns där som stöd och skjuss möjlighet till vet! Finns inte ord som kan tacka för eran omtanke. En stor kram och ett fång rosor till er!

Fredag

Denna fredag började med att jag väcks av en mycket kissnödig Dixie kl 06.30 vilket hör till ovanligheten.
Skynda alla tre trappor ner för att få henne att kissa och sedan snabbt upp igen för att få sova ytterligare 1½ timme innan det är dags att kliva upp för att äta frukost, rasta dom andra hundarna och sedan bege sig till vet.

I dag var det äntligen dags för att få ett svar på våra förhoppningar, nämligen om våran resa i norr gett resultat.
Vilket den glädjande också gjort, vilket tydligt visade sig på ultraljusdisplayen hos vet.
Väl framme hos vet. sprang Dixie runt i rummet med en svans i full viftning och delade gärna ut pussar till både matte, vet och vet.assistenten. Och förstod inte alls hur Aska kunde stå på bordet och gnälla. Aska var nämligen där för att ta sina prover igen och tycker inte alls att det är så speciellt skönt att få ett stick i både ben och nacke. Men när det hela är över så skakar hon bara på sig och sen är svansen i vädret igen som om ingenting hade hänt.

När det väl var Dixie tur på bordet, var hon så lycklig och ville visa det genom att pussas extra mycket så att hon höll på att trilla av bordet x flera och extra kul tyckte hon att blev då hon dessutom fick en varm filt att ligga på. *mys*
Men sen så skulle man bli tvingad på rygg och det förstod hon inte alls varför, men såg ut att tänka "okej vill ni klia mig på magen så fine".
Och att vet sedan sprutade dom en iskall vätska sprutad på magen och sen dessutom en iskall gele både på magen och på en plastmojjäng, var inte alls poppis... Så hon försökte charma vet att sluta med sitt gnäll prat och en viftande svans, detta givetvis utan resultat. När väl undersökningen var över ställde hon sig upp skakade lite på sig och sedan var svansen i full propelerfart igång igen. Plus att båda mattarna var extra glada över beskedet över at Dixie är dräktig. Så nu vet ni vad som händer hos oss på midsommar helgen :-P

Och sedan blev det bara några minuters väntan på Askas provresultat, vilka även dom till vår lycka gått ner hälften av förra besökets provsvar. Dock är inte provsvaren bra, men bättre. Så Aska for fortsätta med sin diet ytterligare någon månader. Så håll tummarna för att provsvaren om 3 veckor ska ha gått ner ännu mer.


Har nu i kväll suttit och kika runt på olika sidor, och såg nyss på mailen att min beställning jag gjort på Ellos.se i veckan nu är skickad. Det ska bli så spännande och se grejerna och om dom är lika fina som på bild. *längtar*
Vad jag köpt lägger jag ut när paketet kommit.
Funderar nu på om jag ska springa i väg till konsum för att handla lite helg godis? Men vill samtidigt tappa några kilon så då är det dumt. Men gott är de!

image263

Hoppas att du som läser detta har en fin fredags kväll.

Gräsklippare

Vaknade i morse upp av ett ljud, man inte vaknat upp av på länge...

Nämligen gräsklipparen, även om denna maskin får mig mer allergisk så är det faktiskt roligt att höra den då man vet att sommaren snart är här.

Var i går efter jobbet förbi en sväng på stan och fick då med mig hem två par skor, en kjol, två par 3/4 leggings och en ny klicker. Väl hemma så satt jag mig och kikade runt på på internet och fastande på ellos sida. Så ca 30 min senare var man ytterligare några hundralappar fattigare. Så om ca 7 dagar fimper förhoppningsvis en paketavi ner i postlådan. *längtar*
Men tro inte att det var allt... Köpte även under kvällen en söt liten plyschoverall till Dixie, som Frida sytt. Även den längtar jag efter att få sätta på henne.

image262

Jobbar idag em/kväll så har på morgonen hunnit med en lång promenad med tjejerna.(mina hundar) och lär bli ännu en innan jobbet väntar.

Nä nu ska jag börja göra ordning något att äta till hundarnaoch hoppa in i duschen.

Kram


Bilder från gårdagens kinesträff.

I går så hade vi en kinesträff i Umeå,  i det soliga men blåsiga vädret.
Här är bilder från träffen.

image261


Stolsdynor

Jag är ute efter två stycken stolsdynor till mina ute möbler.
Har kikat runt på olika sidor på nätet utan att hitta riktigt den typ jag vill ha.
Rusta, har den modell jag är ute efter men jag hade gärna sett dom i en anna färg typ grönt.
Någon som har något tips på vars jag kan hitta fina dynor till ett rimligt pris?

Så här ser rustas dynor ut. Hade dom varit grön randiga i stället för blå, så hade dom blivit perfekta.

image260

Nu väntar dagens andra lång promenad med tjejerna, och sen är det dags att bege sig till jobbet.

Rosamoln

är vad jag skuttar runt på, är aldelens salig efter gårdagens vistelse i Skellefteå.
Fick där träffa tre underbart söta och trevliga 8 veckors kinesvalpar + 4 vuxna kineser, varav ens sötnos fastnat på min näthinna. *vill ha*
En av dessa underverk Bluewings Twist and Shout, kallad Vilda följde med oss hem til Umeå igen för att bo hos sin matte Frida.

Tusen tack Carina, Stefan och Frida för en trevlig dag!

Här kommer en bild på Frida och Vilda i väntan på bussen.

image259

Ska försöka hinna med att lägga in bilderna jag tog i går senare i kväll.

Skellefteå

Om ca. 30 minuter sätter jag mig på bussen till stan för att där byta buss och åka vidare till Skellefteå.
Ska åka dit tillsammans med Frida, och kommer vara där i några timmar för att sedan åka hemåt igen, skillnaden blir då att vi på hemvägen är tre i stället för två! (Fick jag bestämma så skulle vi gärna vara fyra. ;-P Men kanske en annan dag...)

Uppdaterar med mer info och bilder i kväll eller i morgon.

image258


Gulligaste fam. Linder

Har precis kommit hem efter att ha varit hos Mamma och badat hundarna.
När jag öppnade min brevlåda så möttes jag av en välfylld låda, av mestadels reklam men även ett handskrivet vitt kuvert. Skyndar in med hundarna och av med skorna för att kunna undersöka kuvertet vidare, då nyfikenheten är stor.

Öppnar brevet och hittar där ett fint "Krya på dig" kort, med en jätte fin hälsning och en slant. Blev väldigt glad och nästan rörd till tårar.
Tusen tack Astrid, Jan-Einar och era fina kinespojkar Simson och Felix för er omtanke.

image257


Världens bästa Isa!

I dag vid 11 tiden plingade det på dörren, jag tittade förvånat upp där jag satt och knappade på datorn och kikade in andra bloggar. Skyndade för att öppna och ångrade bistert att jag inte tog itu med städning och disk innan jag satt mig framför datorn. Tänkte snabbt att det kunde ha varit värre.

Gick och öppnade och utanför dörren stod världens finaste Isa., med en senaste numret av Allt i Hemmet och en Center, som "krya på dig" present. Visst är hon för söt?

image256

Sen satt vi och pratade och skvallrade och "smed planer" en stund, sittandes på mitt köksgolv. Nu undrar ni säkert varför vi satt på golvet, jo ni förstår att det blir lätt så då man har tre små mysglada kinesflickor som inte vill annat än att hälsa på fina Isa. Och snäll som hon är så skämmer hon bort dom med massor av pussar och klappar och låter dom självklart mysa på så mycket dom bara vill.

Visst blir man glad då man har såna underbara vänner.

Tack Isa, du ska veta att det betyder jätte mycket för mig att du kom förbi idag!

Sia's växter

Jag tycker att Sia har mycket snygga "fejk"växter, som inte ser allt för oäkta ut. Och då både styck blommor och krukväxter.
För tillfället så gillar jag deras Orkidéer, har själv 2 st därifrån som går i en mörkt lila rosa ton, men skulle inte tacka nej till 2 till i en annan färg.

image253

image254

image255

Allergichock

Är just precis vad jag fått.

Har senaste tiden umgåtts mycket med folk som har både hundar, katter och hästar + att det just nu både blommar av pollen, gräs, löv och björk. Och plus att jag sedan vi i september flyttade in i vår lgh känt av allergin mer, så mest troligt så är det något i väggarna som jag känner av.
I veckan som gått har allergin varit näst intill outhärdlig, har legat vaken större delar av nätterna för att tjippa efter luft då näsan är så igen täppt att inte ens nässpray rinner igenom, plus att luftrören i samma veva fått för sig att dra i hop sig till sugrörsstorlek. Har jag sedan på dag tid t.ex. på jobbet kommit in i fika rummet och någon öppnat fönstret så täpper genast näsan igen. *USCH*

image251

I går fick jag nog, ringde först sjukvårdsupplysningen som remitterade mig till Vårdcentralen, som remitterade mig till akuten där jag satt x antal timmar men med mycket god vård och uppmuntrande ord. Fick ett stort antal kortisontabletter och fick sedan inhalera astma medicin och efter ett tag kände jag att luftrör och nästäppan äntligen sakta men säkert började släppa. Vilken lättnad.
Den fina läkaren jag fick träffa ville ha kvar mig under natten, men jag kände att jag ville hem vilket jag också for.
Så var hem vid 12 tiden i natt och övernattade då hos mina föräldrar, och här sitter jag idag och ska nu hämta ut nya starkare allergi mediciner än jag tidigare haft. Så jag hoppas verkligen att dessa ska fungera.


image252

Så denna vecka kommer jag inte ordna någon lydnadsträning, då dom nya medicinerna måste börja få verka innan jag utsätter mig för detta.


★ Tusen tack mina underbara vänner och speciellt till Frida, Peter och Mamma och Pappa för eran peppning speciellt under gårdagen. ★

________________________________________________________________________________________


image250


"Är fortfarande lika sugen på den underbara varelse jag hittat. *tänk om*"


Valpsjuk

Vilket härligt väder vi fått, man kan vara ute i bara kjol och t-shirt och jag kan äntligen använda alla mina fina skor ute, utan att halka, eller bli geggig eller plaskblöt. *Jippie*

Jag går och är allmänt valpsjuk, finns så otroligt mycket fina valpar just nu.
Vore så roligt med en liten valp att få träna, och gå valpkurs med och sedan ställa ut i års slutet. *drömmer*
Jag vill, jag vill så det värker. :-)

image248
 

Denna historia hade jag i dag fått av Ove på mailen:
____________________________________________________________
En gammal man bor ensam på en gård. Han skriver till sin enda son,
  
 Petter, som avtjänar ett fängelsestraff.

'Min käre son Petter!
Jag mår inte så bra nu för tiden. Jag orkar nog inte sätta potatis i år. 
 
 Jag börjar att bli för gammal för att vända potatislandet med spade,  
 även om det inte är så stort. Jag önskar att du var här. Du skulle ha  
 ordnat det där på ett kick.

Hälsningar
Pappa'


En dryg vecka senare får bonden detta svar:

'Kära pappa!
Du får på inga villkor gräva i potatislandet, för det var där jag grävde ner liken.

Hälsningar Petter'


Nästa morgon väller det in poliser och kriminalare m m på gården.  
De gräver upp hela landet men finner inte några lik eller benrester!  
De ber bonden om ursäkt och drar iväg.

Några dagar senare mottar bonden ett nytt brev från sin son:

'Kära pappa,
 

 Nu kan du sätta potatisen i jorden. Det var det bästa jag kunde åstadkomma här inifrån.

Hälsningar Petter'
 __________________________________________________________________________


Länge sen...

börjar det vara sen jag uppdaterade bloggen sist.
Har haft fullt upp med jobb, och all ledig tid har spenderats ute i det härliga solskens vädret, antingen genom att köra agility med tjejerna, gå en lång promenad eller sitta i solen med en bok eller hjälpa föräldrarna att greja i deras trädgård.

Min vistelse i norr, varade i två dagar.
Fick då chansen att pussa på 4 underbart söta kinesvalpar, vilket inte gjorde en mer valpsugen än man redan är.
Tack för trevligt sällskap och för att vi fick möjlighet att komma!

Jag har ju tidigare visat bilder från mitt hem och även några från vår stuga.
Men tänkte idag visa en bild från min systers hus, detta på hennes kök som jag tycker är jätte snyggt.
image247

RSS 2.0