Jobb.

Sitter på jobbet och har hunnit klart med all kvälls göra.
Har idag med Emma bakat och bjudit patinterna på Långpannekaka i Vanilj. *mums*

Slutar om ca 30 minuter och då blir det hem och sova för att sedan stiga upp kl 5 för att fara till jobbet igen.

I morgon far mina föräldrar till Irland och är där i drygt 1 vecka. Så bara jag och alla hundar kvar i huset. Tur att Peter och Frida kan göra mig sällskap på dagarna och kvällarna.

På lördag så ska jag till vetrinärn och ögonlysa alla fem. Ska få skjuss av syrran. Så håll tummar och tassar för u.a resultat på alla. 

Delar av mig av receptet på vanilj långpannekakan:

250 g margarin
7,5 dl mjöl
4,5 dl socker
8 tsk vaniljsocker
6-8 tsk bakpulver

Rör om till en grynig massa och ta sedan av 2 ½ dl av detta.

Blanda i:
3-4 ägg
3 dl fil

Häll smeten i en långpanna, strö sedan över den gryning massan.

Grädda mitt i ugnen 13-15 minuter i 225 grader.

Låt svalna och njut, du blir inte besviken ;-P

Kram
 

Storbrand i Holmsund

När jag satt och åt frukost i morse hörde jag brandbilar och polisbiolar komma farande utan för huset.
ca 1 timmer senare då jag och Frida gick ut för att gå våran lång promenad så såg det ut ungefär så här på Sca Timmer som ligger bakom fabriken snett nedanför oss.

image3

Branden har nu pågått några timmar och den verkar fortfarande inte vara kontrollerad och nu går radio och vk ut med en varning att man inte får ha fönster öppna då röken är farlig. Så stäng era fönster Holmsundsbor.

Laddade upp lite bilder idag från två olika kinesträffar samt från Piteå utställningen. Så får väl bidra med en här från kinesträffen i lördags på mig och en dansade Dixie:


Nä nu ska jag fara till jobbet.


Dålig sömn

Natten till idag så sov jag inget vidare.
Kom inte i säng förrän på tok för sent för mig som ska upp 05.00 för att fara och jobbar. Hade jobbat kväll och kom hem och satt i telefon med en vän, och gick sedan upp för att lägga mig fastnade en snabbis vid datorn. Färdig i säng först 11.30 frös gkorde jag som sjutton.
Kl 00.14 tittade jag på klockan för säkert 6:e gången. Varför ska hjärnan envisas med att få veta vad klockan är när man har nog svårt att somna som det är. Frös dessutom fortfarande och började fundera på om jag höll på att bli sjuk. Tog på mig ett extra täcke.
Då började Jamira att böka, hon skulle inte ligga i sängen något mer, hon blev antagligen less på mitt vridande hit och dit. Tillsist hade hon lagt sig tillrätat och jag tänkte äntligen kan jag få sova vände då självklart på huvudet och upptäckte till min fasa att klcokan var 00:45 alltså endast 4 timmars sömn kvar. SHIT!
Fortsatte vrida mig hit och dit medans hjärnan gick på hög varva om varför jag inte kunde sova. Varför blir det alltid så? Gick på toa kom tillbaka till äsngen och vips var klockan 01:40.  Kände mig lätt illamående och stressad.
Vred mig hit och dit och somnade tillsist vaknade sedan igen med känslan att jag fortfarande inte somnat då klockan var strax efter kl fyra. Kände mig riktigt gring men somnade snabbt om och vaknade ca 50 minuter senare av väckarklockans höga stämma. Trött, javisst men ändå inte så trött som jag föreställt mig!
ca 1 ½ timme senare framme på jobbet var jag lika pigg och alert som vanligt.
Visst är det konstigt? Hoppas i alla fall att jag får sova bättre i natt.

I morgon så är det lång promenad i skogen med hundarna innan jobbet (jobbar kväll) som är planerad. Har ett 15km spår som jag och Frida brukar försöka gå varannan dag + dom 5 km vi cyklar som det tar fram och tillbaka dit. Väldigt uppskattat av hundarna.

Tänkte lägga in två bilder på tavlor som min syster www.konsthornan.blogg.se gjort på en nakis och en puff eller kanske ska skriva Chinese Crested Dog Hairless och Powder Puff för er som inte vet vad jag har för ras..
 


Härliga värme...

Hade i går utställningsträning/kinesträff ute på I20 dagen började med moln men innan klockan slog halv två då träningen skulle börja så kom solen fram och det var härligt varmt. Tog av mig jackan och började träna hundar.
Två timmar senare var det var det dags att bege sig hem då jag och Frida var bortbjudna på födelsedags fest starx efter 6.

Mamma och Frida började packa in grejerna vi haft med oss till träningen i bilen och jag tog alla hundar. Satt mej i bilen och började fundera på om vi skulle hinna ta en sväng till solkusten innan festen + att vi skulle beställa Pizza till fem så hade vi gott om tid att käka. Väl framme i Holmsund ska jag ta fram mobilen för att ringa våran skjuss, du upptäcker jag till min fasa att jackan inte finns i bilen därav inte heller min börs eller mobil. Vi gör en U sväng och får bara lov att köra tillbaka. Har inte mamma kört fort förut så gjorde hon detta nu.. Och alla bilar framför körde som sniglar, medans man själv sitter med paniken stigande upp i halsen.
Tur nog fanns jackan på plats och vi kommer hem..16.45 vi har alltså mindre än en timme på oss att välja kläder, slå in present och käka. Vi hinner men kan lova att vi hade svett pärlor lite här och var. Kvällen däremot blev super bra. Var vekligen trevligt. Tack Emma.

I dag däremot vaknade man aldens svettig och med soleb skinnade genom persienerna. Härligt !
Ringde syrran och bestämde en tid då jag lovat att jag och Frida och Peter skulle bada med dom på Äventyrsbadet här i Holmsund. Klockan halv ett var vi i väg och inte tillbaka förrrän strax före fem, solen fortfarande skinnade och varm. Bestämde oss för att grilla så for i väg och köpte mat. Städade på balkongen som inte använt ännu i år pga att det inte varit tillräckligt varmt kvällstid och satt där några timmar framåt i både t-shirt och kjol och ändu inte det minsta frusen. Visst är det för Härligt, älskar värme?
Det gör hundarna också som inte gör annat än att pressa i solen när tillfällena ges.

Hoppas att eran helg varit lika hälrig och varm som min.
Kram


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0